Home > General > Dia de reunió del FOMC i decisió de tipus d’interès als EUA

Dia de reunió del FOMC i decisió de tipus d’interès als EUA

28/07/2022

La sessió europea finalitzava en verd amb l’Euro Stoxx 50 tancant lleugerament per sobre dels 3.600 punts, fet que suposava un avenç diari del 0,93%.
La sessió americana mantenia els operadors atents, donada l’esperada publicació de la decisió de tipus d’interès de la Reserva Federal a les 20 h CET. Wall Street cotitzava amb optimisme abans de la roda de premsa de Powell, impulsat pels informes trimestrals de resultats empresarials. La majoria dels guanys es concentraven en l’índex Nasdaq de tecnològiques, que cotitzava entorn un 2,5% a l’alça.
Alguns dels catalitzadors més importants del dia van ser les accions de Microsoft i Alphabet, que augmentaven ambdues més d’un 5%, i Mercedes Benz i LVMH a Europa. Totes elles es van veure beneficiades per sòlids resultats, cosa que es va traslladar de seguida a les seves cotitzacions.
Del calendari econòmic destaquem la reducció del dèficit comercial dels Estats Units gràcies a l’augment de les exportacions, com també l’increment en l’inventari de petroli publicat per l’AIE.
D’altra banda, els líders polítics del G7 gestionaven l’execució d’un mecanisme per limitar el preu de les exportacions de petroli rus a finals d’any, amb l’objectiu de dificultar l’entrada d’ingressos al Kremlin per la venda d’energia i reduir així la capacitat de finançament de la guerra a Ucraïna.
Per últim, cal destacar que l’agència de qualificació creditícia S&P Global va retallar la perspectiva del deute italià, fortament afectat per l’enduriment de la política monetària al tenir un alt nivell d’endeutament. Els bons de l’estat van reaccionar amb un augment rellevant de la prima de risc respecte a Alemanya.

Categories: General Tags: