Home > General > Inversors a l’espera de la decisió de la FED

Inversors a l’espera de la decisió de la FED

27/07/2022

La crisi energètica europea i els resultats empresarials dels Estats Units, concretament els de Walmart, van pesar un dia més sobre el sentiment inversor.
Walmart és el principal minorista del país i, per tant, un termòmetre de com evoluciona la despesa dels consumidors. L’empresa va evidenciar un arrofredament de l’economia en retallar les expectatives de guanys, en vista del retrocés en el consum i l’alta inflació. L’acció es desinflava un 8% en horari de tancament europeu.
Pel que fa als índexs estadunidencs, queien de forma generalitzada: el S&P 500 es deixava un 1,25%, mentre que el Nasdaq retrocedia un 1,85%. A Europa les referències també van tancar en negatiu amb l’Euro Stoxx 50 un 0,80% avall, sent el FTSE MIB italià el més perjudicat amb una caiguda d’un punt percentual.
En l’esfera de política monetària la Reserva Federal va començar la reunió de dos dies que culmina amb la decisió de tipus d’interès, aquests previsiblement augmentaran en 75 punts bàsics però els analistes més conservadors anticipen una pujada de 100 punts bàsics.
El Fons Monetari Internacional va decidir retallar novament les previsions de creixement global per enguany situant-les en el 3,2%, 4 dècimes per sota de l’estimació del passat mes d’abril. Quant a la inflació, l’entitat espera que es mantingui alta, concretament en un 6,6%, 9 dècimes més que a l’anterior revisió.
Per últim, el dòlar es va apreciar substancialment en la sessió d’ahir situant el tipus de canvi en el 1,0122.

Categories: General Tags: