Home > General > Època vacacional i menor volum a les borses

Època vacacional i menor volum a les borses

05/07/2022

Els mercats financers van cotitzar ahir sense la referència de Wall Street, tancat pel Dia de la independència. Les principals referències europees van cotitzar en verd en una sessió en què va destacar l’avenç de l’índex anglès FTSE-100 (+0,89%). En canvi, l’Euro Stoxx-50, que engloba les principals companyies del vell continent, va tancar lleugerament en verd (+0,16%) en 3.453 punts bàsics.
A l’Àsia els moviments van ser mixtos. L’índex de Shenzhen i el Nikkei-225 van portar la capdavantera amb increments de l’1,29% i del 0,84%, respectivament. La part negativa es va concentrar principalment en l’índex de Taiwan, que va retrocedir un 0,88%.
D’altra banda, destaquem que J. Nagel, el cap de Bundesbank, va declarar que el Banc Central Europeu s’hauria de centrar exclusivament a combatre la inflació a través de les pujades de tipus d’interès, sense crear instruments paral·lels per reduir el cost de finançament dels països del sud. També a Alemanya, el canceller, O. Scholz, es va reunir amb representants de treballadors i empresaris per tal de preparar-se i crear eines per fer front a l’històric augment del cost de la vida al país.
Al calendari econòmic no hi va haver gaires novetats, però sí que va ressaltar la variació a la baixa de la balança comercial a Alemanya. Aquesta xifra va cridar l’atenció perquè suposava el primer dèficit comercial mensual en més de tres dècades i posava en relleu l’acusat augment en la factura de les importacions fruit dels preus de l’energia.

Categories: General Tags: