Home > General > Tanquem el primer semestre de l’any

Tanquem el primer semestre de l’any

02/07/2022

Els bancs centrals i la inflació han estat els dos actors principals d’aquesta primera meitat d’any en un context no vist des de feia dècades. La inflació ha continuat sent el tema principal, impulsada per uns mercats laborals ajustats, la dinàmica en la cadena de subministraments que ha retallat l’oferta de molts materials clau i les tensions geopolítiques. Als Estats Units, la Reserva Federal s’ha embarcat en un enduriment de la seva política monetària per controlar la pressió sobre els preus. La resta de bancs centrals amb pes dins de l’economia mundial també estan llestos per atrapar la inflació, tot i que a un ritme diferent al dels Estats Units. La desacceleració econòmica en l’àmbit mundial i els bancs centrals apujant els tipus d’interès agressivament han perjudicat els índexs del mercat de valors globals. Una de les zones geogràfiques més perjudicades són els Estats Units i l’S&P-500 ha patit una baixada durant el primer semestre de l’any del 20,6%, esborrant els guanys del 2021. Per a l’índex és la pitjor arrencada des de l’any 1970, fins i tot la resta d’índexs nord-americans no es queden enrere, especialment el tecnològic Nasdaq-100, que registra unes pèrdues en el primer semestre de l’any del 29,5%.

Categories: General Tags: