Home > General > Final de semestre complicat

Final de semestre complicat

01/07/2022

Tanquem mes i la primera part de l’any amb els mercats marcats pel pessimisme. Si els primers mesos de l’any han estat complicats, aquest últim mes de juny ha estat per oblidar. La pitjor part dels parquets europeus se l’han emportat les places italianes (FTSE MIB) i alemanyes (DAX). No obstant això, el selectiu espanyol no s’ha quedat curt. Aquest últim dia de mes lluitant per salvar els 8.000 punts, amb caigudes superiors al 2%. La publicació de les últimes dades de la inflació als Estats Units ha estat el detonant per enfonsar els mercats. Els futurs dels EUA ja anticipaven tempesta i l’obertura dels mercats nord-americans va confirmar el pessimisme amb caigudes dels índexs de l’1%. La publicació de la dada de la despesa dels consumidors del mes de maig ha deixat clar que hi ha un límit a la inflació que els consumidors no estan disposats a sobrepassar, i aquest punt posa nerviosos els mercats. Per altra banda, mirant cap a l’est de la Terra, l’economia xinesa demostrava que continuava creixent tot i els problemes dels altres països. El PMI, que cobreix principalment les grans empreses estatals, puja a 54,1 enfront 48,4 del mes de maig, i tant el sector manufacturer com el sector de serveis han tornat a superar el nivell de 50, que és el punt que sol separar el creixement de la contracció.

Categories: General Tags: