Home > General > La Fed compleix el guió

La Fed compleix el guió

17/06/2022

Finalment la Reserva Federal dels Estats Units va complir el guió i dimecres a les 20.00 hora espanyola va anunciar la pujada de tipus més agressiva des de fa 28 anys: pujada de 75 punts bàsics de cop. Amb aquesta pujada, el rang del preu del diner als Estats Units va de l’1% a l’1,75%, sent la tercera vegada que el Banc Central puja tipus aquest 2022. Inicialment el mercat tenia l’expectativa d’una pujada de 50 punts bàsics, però divendres 10 de juny es va publicar la dada de l’IPC dels Estats Units, situant-se per sobre del consens del mercat, en concret del 8,6%. Així doncs, finalment l’expectativa de la pujada de tipus per la reunió de la Fed per a aquesta setmana va pujar 25 punts bàsics, situant-se als 75 punts bàsics, i aquest finalment va complir el guió.
D’altra banca, el BCE també és notícia aquesta setmana en prendre la decisió de crear un mecanisme per tal de contenir les tensions del mercat de bons dins de la zona euro. Aquesta decisió aplanaria el camí perquè el BCE pogués pujar tres vegades els tipus d’interès de 50 punts bàsics.
En aquest context, Wall Street va reaccionar de manera positiva tancant la sessió en verd. No obstant això, Europa ahir va obrir ja amb pessimisme i perdia posicions per sobre de l’1% en la majoria dels casos i segons anava avançant la sessió aquestes baixades s’anaven aprofundint. Per la seva banda, l’encreuament de l’eurodòlar trencava el nivell d’1,04 amb l’apreciació del dòlar.

Categories: General Tags: