Home > General > Reunió sorpresa del BCE i decisió històrica de la Fed

Reunió sorpresa del BCE i decisió històrica de la Fed

16/06/2022

Els mercats europeus van iniciar la sessió en positiu després que el BCE anunciés que celebraria una reunió d’emergència durant el matí d’ahir amb l’objectiu de prendre accions i calmar el mercat de deute i la recent liquidació d’obligacions. Finalment, el Banc Central Europeu segarà les reinversions del deute que venç per tal d’ajudar els membres més endeutats i idearà un nou instrument per frenar la fragmentació tractant de tranquil·litzar la baixada del mercat que ha animat els temors d’una nova crisi del deute. Els mercats, coneixent aquestes novetats, van aconseguir calmar-se i el rendiment del bo italià a 10 anys va caure al 4%, que va contribuir a reduir el diferencial entre Itàlia i Alemanya a 230 punts bàsics. Per la seva banda, el diferencial dels bons espanyols a 10 anys es va reduir a 127 punts bàsics, enfront als 135 punts bàsics de dimarts, mentre que en el cas de Grècia va passar de 295 a 271 punts bàsics. En aquest context, si la primera part de la sessió europea va ser moguda, la segona part no es quedava enrere, ja que parlava Christine Lagarde, presidenta del BCE, i a les vuit de la tarda, horari espanyol, es coneixeria la decisió de tipus de la Fed dels Estats Units. S’espera que la Reserva Federal realitzi la pujada més agressiva de tipus d’interès als EUA des del 1994, pujant tres quarts de punt, és a dir, 75 punts bàsics. A l’espera de la decisió del Banc Central dels EUA, Wall Street obria la sessió en verd, indicant optimisme sobre els futurs esdeveniments del mercat. En aquest context, l’euro vivia una jornada de pujades, apreciant-se fins a 1,0487 dòlars donat el gest del BCE.

Categories: General Tags: