Home > General > Obertura de setmana amb optimisme

Obertura de setmana amb optimisme

24/05/2022

Els mercats obrien la setmana amb pujades generalitzades i de certa rellevància, seguint amb la tònica de sorpreses tant a la baixa com a l’alça a la qual ens té acostumats el mercat últimament.
D’aquesta manera, la referència Europea Euro Stoxx-50 tancava en 3.708 punts, augmentant un 1,40%, mentre que l’S&P-500 es movia prop dels 3.970 punts, fet que implicava un increment de l’1,81%.
En l’agenda econòmica destacava la publicació de l’índex de confiança empresarial Ifo d’Alemanya, el qual augmentava inesperadament a 93 des del 91,9 anterior. També tenien lloc reunions rellevants com la de l’Eurogrup i el Fòrum de Davos, així com la gira asiàtica del president    Biden.
D’aquesta última es desprenien notícies com que els Estats Units podrien estudiar la retirada parcial d’aranzels implantats en la presidència de Trump, decisió que milloraria les relacions amb el gegant asiàtic. Tanmateix, també va assegurar que en cas d’atac de la Xina a Taiwan el posicionament del país seria de clar suport a l’illa, i també va anunciar que una dotzena de països asiàtics estarien a favor de formar una aliança per tal de limitar la influència xinesa a la regió.
D’altra banda, cal esmentar la forta apreciació que va presentar l’euro respecte al dòlar (+1%), situant el tipus de canvi en 1,0668. Aquest ràpid moviment va estar ocasionat per les paraules de Lagarde i altres membres del BCE, que deixaven entreveure pujades de tipus d’interès més ràpides del previst pel consens.

Categories: General Tags: