Home > General > Setmana intensa als mercats

Setmana intensa als mercats

21/05/2022

Després d’una setmana difícil als mercats, almenys podem dir que la tanquem amb un divendres tenyit de verd. I és que les novetats procedents de la Xina eren l’excusa perfecta per a aquest petit rebot que tant necessitaven els inversors. El país asiàtic anunciava que retallava un índex referencial de préstecs claus per tal de recolzar la seva economia en un moment clau degut als estrictes confinaments que s’estan vivint en les principals ciutats del país, com a resposta de la política zero covid que ha imposat el govern xinès. Així doncs, es va retallar en 15 punts bàsics la taxa d’interès preferent dels préstecs a cinc anys, la qual influeix en el preu de les hipoteques, una reducció major de la que esperava el mercat, en un intent desesperat del govern d’amortitzar l’impacte de la desacceleració econòmica. Aquesta millora de la taxa era una resposta directa al recolzament del sector immobiliari xinès tan debilitat en els últims temps, i clau en l’evolució de la seva economia. Europa obria el dia amb pujades superiors a l’1% i Wall Street aconseguia contagiar-se d’aquesta complaença del mercat. Passat l’equador del mes de maig, encarem el final d’aquest mes tan volàtil amb la vista posada sobre les declaracions dels principals representats dels bancs centrals. Sobretot del Banc Central Europeu. I és que tot apunta que en la reunió del mes de juliol la màxima institució monetària acabarà apujant els tipus en molt de temps. Les declaracions van en direcció a combatre el principal risc a curt termini al qual ha de fer front l’economia a dia d’avui: la inflació. I asseguren que faran tot el que faci falta per tal de fer-hi front.

Categories: General Tags: