Home > General > Gran optimisme en l’última sessió borsària de la setmana

Gran optimisme en l’última sessió borsària de la setmana

14/05/2022

En l’última sessió de la setmana es van publicar dades de l’IPC de l’economia francesa i espanyola. A França la publicació mensual del mes d’abril va apuntar un repunt del 0,5% en els preus, mentre que a Espanya la lectura interanual va marcar el 8,3%, una dècima inferior a l’anterior lectura.
A Europa vam conèixer que la producció industrial es va ressentir el mes de març, concretament va baixar un 1,8%, dues dècimes menys del que havien previst els analistes.
En política monetària hi va haver diferents declaracions de membres del BCE i el FOMC, sent la més rellevant la del vicepresident De Guindos.
Pel que fa a les borses, el dia es va tancar amb substancials guanys en l’àmbit global. L’Euro Stoxx-50 va superar els 3.700 punts en augmentar un 2,49%, mentre que l’S&P-500 cotitzava un 2,60% amunt. Els repunts més significatius es van veure a l’índex tecnològic Nasdaq i a l’índex de petites i mitjanes empreses Russell-2000, que avançaven en horari de tancament de borses europees un 4,14% i un 4,24%, respectivament. L’optimisme donava un respir a jornades d’infart en renda variable, un sentiment que també es va fer notar a les borses asiàtiques.
D’altra banda, els membres del G7 van demostrar unió en el compromís d’ajuda a Ucraïna i aïllament de l’economia russa en aprovar un nou paquet de 500 milions d’euros destinats a suport militar. Mentrestant, la UE continua negociant per acordar en les pròximes setmanes un gradual embargament del petroli rus.

Categories: General Tags: