Home > General > La incertesa persisteix i el nerviosisme torna a les borses

La incertesa persisteix i el nerviosisme torna a les borses

13/05/2022

El dia va començar amb la publicació del PIB del Regne Unit, el qual va créixer un 8,7% interanual, tres dècimes per sota del previst. També es van publicar xifres referents a la inversió empresarial i la producció industrial en el mes i el trimestre, sent els resultats decreixents a causa de l’actual context de desacceleració global.
Seguint amb l’agenda macroeconòmica, l’atenció també la vab acaparar els Estats Units, ja que les peticions de subsidi d’atur van augmentar inesperadament a 203k, quan el consens esperava una lectura de 195k. L’índex IPP es va situar en línia amb l’esperat en el 0,5% indicant una moderació en els preus rebuts pels productors respecte a l’anterior revisió, en la qual l’indicador va marcar l’1,6%.
Pel que fa a l’evolució de la renda variable, Europa va tancar el dia en vermell, sent la borsa portuguesa la més perjudicada amb una davallada del 2,33%, seguida de l’anglesa, que va caure un 1,56%. El moviment generalitzat del continent, representat per l’Euro Stoxx-50, va marcar una pèrdua del 0,94%. Respecte a Wall Street, les cotitzacions van ser generalment baixistes (prop d’un punt percentual) en horari de tancament europeu, sent les empreses de menor capitalització les que mostraven més resiliència.
Per últim, destacar la forta correcció que estan patint les criptodivises aquest any al compàs de les borses. De fet, ahir el bitcoin va trencar a la baixa la barrera dels 30.000 dòlars, situant-se en nivells no vistos des del 2020.

Categories: General Tags: