Home > General > Jornada de treva a les borses

Jornada de treva a les borses

11/05/2022

El relaxament en l’escalada dels tipus d’interès americans va ajudar a impulsar el Nasdaq en la sessió d’ahir, donant un respir a dies de gran volatilitat per les accions de creixement. En horari de tancament europeu l’índex tecnològic augmentava prop d’un 0,40% mentre que l’S&P-500, que està sectorialment més diversificat, cotitzava pràcticament pla.
Quant les accions europees, signe verd en la majoria. L’Euro Stoxx-50 tancava el dia amb un increment del 0,79%, que el situava en 3.554 punts. Al continent asiàtic els moviments van ser mixtos, amb la Xina presentant guanys de prop d’un punt percentual, a diferència dels retrocessos en les referències del Japó, Hong Kong i Corea.
Mentre que en política monetària van destacar les declaracions de varis membres del FOMC dels Estats Units, en l’agenda econòmica es va publicar l’índex Zew de confiança inversora a Alemanya del mes de maig. La lectura de l’indicador va ser a la baixa però superant les expectatives del consens de mercat.
D’altra banda, el cap del Bundesbank va declarar que el BCE hauria d’augmentar els tipus d’interès al juliol per tal de frenar l’alta inflació i evitar que mesures més brusques fossin necessàries a la llarga.
Quant al conflicte a Ucraïna, els mandataris de la UE van continuar intentant arribar a un consens en el context del sisè paquet de sancions a Rússia, fet que passa per convèncer Hongria que voti a favor de l’embargament a l’energia russa.

Categories: General Tags: