Home > General > Tipus d’interès, volatilitat, confinaments i més volatilitat

Tipus d’interès, volatilitat, confinaments i més volatilitat

10/05/2022

La pujada sense precedents dels tipus d’interès tenyia un dia més les borses de vermell. Les accions de creixement, típicament concentrades en el sector tecnològic, van ser les més afectades per l’enduriment de la política monetària ja que els seus beneficis es descompten a més anys en els models de valoració. El bo estatunidenc a 10 anys marcava una rendibilitat del 3% i l’homòleg alemany, de l’1,10%.
La complicada situació de restriccions a les grans ciutats de la Xina, Xangai i Pequín, continuava pesant sobre el sentiment inversor, ja que el govern va reforçar les mesures i els confinaments. Aquest fet llastava matèries primeres com el petroli (-5%) i el coure (-2%) en previsió d’una desacceleració de la demanda agregada del país.
D’altra banda, la Unió Europea seguia negociant internament la magnitud i forma de les sancions a Rússia, ja que l’embargament energètic afecta de manera heterogènia els seus membres.
Entrant al detall en els moviments de la renda variable, l’Àsia va tancar el dia amb caigudes generalitzades, destacant el Hang Seng amb un retrocés del 3,81%. A Europa l’índex de referència Euro Stoxx-50 acariciava els 3.500 punts amb una baixada del 2,84%. Pel que fa a Wall Street, l’S&P-500 perdia un 1,87% en horari de tancament europeu, mentre que el Nasdaq de tecnològiques també cotitzava en vermell prop d’un 2,50%.
Per últim, a la temporada de resultats del primer trimestre del 2022 destacaven noms com Duke Energy, Baidu, Tyson Foods, Naturgy i Melià Hotels.

Categories: General Tags: