Home > General > Continua el nerviosisme; el Nasdaq destaca en negatiu

Continua el nerviosisme; el Nasdaq destaca en negatiu

27/04/2022

Les correccions continuaven a les borses mundials tot i els primers indicis d’una temporada de resultats del primer trimestre del 2022 relativament optimista. L’atenció se centrava sobretot en Microsoft i Alphabet, que reportaven després del tancament de la sessió americana.
El Nasdaq, índex al qual pertanyen aquestes companyies, cotitzava amb pèrdues superiors al 3% a mitja sessió, moment en què la borsa europea tancava en vermell a la majoria de països. A la Xina l’índex de Xangai també va retrocedir però en l’àmbit general moltes empreses es van recuperar del cop del dia anterior després que el govern anunciés noves mesures de flexibilització monetària.
Quant a les notícies econòmiques, cal destacar l’avenç en les comandes de béns duradors per sobre del previst i la reducció en les vendes de nous habitatges, ambdós indicadors dels Estats Units.
El ministre d’Economia alemany, R. Habeck, va declarar que estan estudiant l’alternativa energètica al petroli rus per reduir la seva dependència i fer viables les sancions de la UE. D’altra banda, la petroliera russa Rosneft, seguint les pautes del Kremlin, va oferir cru sol·licitant per primera vegada el prepagament de l’energia en rubles. Mentrestant, l’or negre es recuperava de la volatilitat del dia anterior amb increments propers al 3% que situaven el preu de barril Brent i WTI còmodament per sobre dels 100 dòlars.
Finalment, Elon Musk va aconseguir comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars. Les accions queien prop d’un 3% en horari de tancament europeu després de l’espectacular escalada de les anteriors setmanes.

Categories: General Tags: