Home > General > Inici de setmana pessimista per l’expansió del virus a la Xina

Inici de setmana pessimista per l’expansió del virus a la Xina

26/04/2022

Finalment i tal com es preveia, Macron es va imposar a Le Pen a les eleccions franceses, amb àmplia diferència però obtenint millors resultats l’extrema dreta respecte a les anteriors eleccions.
Les borses mundials van iniciar la setmana amb àmplies caigudes a l’Àsia, sobretot concentrades a la Xina degut a l’expansió de la variant òmicron a Pequín, en un context en què la població s’està preparant per a mesures de contenció molt restrictives, com les viscudes a Xangai. El pessimisme també va arrossegar les borses europees, ja que l’Euro Stoxx-50 va retrocedir un 2,15% tancant en 3.757 punts, i Wall Street també va continuar la tendència baixista amb l’S&P-500 perdent un punt percentual en horari de tancament europeu.
Respecte a la temporada de resultats, Coca-Cola sorprenia positivament amb una sòlida publicació que superava les expectatives tant pel que fa a vendes com a beneficis, però tota l’atenció se centrava en els informes de dimarts de les tecnològiques Microsoft i Alphabet, seguides de gegants com Visa i Pepsi.
De l’agenda macroeconòmica destaquem l’índex Ifo de confiança empresarial alemany, que va sorprendre positivament en augmentar un punt respecte a l’anterior lectura (91,8 vs. 90,8) i situar-se per sobre del pronòstic dels analistes.
Entre altres, la política monetària de la Reserva Federal guiada per les fortes dades d’inflació va provocar un fort repunt del dòlar. Així, el tipus de canvi eurodòlar va situar-se en 1,0716, fet que implicava una depreciació del 0,73% de l’euro.

Categories: General Tags: