Home > General > Publicació de l’informe mensual del mercat laboral dels EUA

Publicació de l’informe mensual del mercat laboral dels EUA

02/04/2022

Tancament de setmana amb dades rellevants per al mercat. Ahir a la tarda els inversors estaven atents a la publicació de l’informe mensual del mercat laboral dels Estats Units, dada clau en la decisió de la Reserva Federal sobre si aplicar un moviment més agressiu durant la pròxima reunió, en un entorn de canvi de política monetària important per a l’economia americana i, de rebot, per a l’economia mundial. L’expectativa del mercat era una millora de les xifres del mercat laboral i que, per tant, després que la Fed hagi apujat els tipus d’interès 25 punts bàsics el mes de març per primera vegada des del 2018, podríem estar a l’avantsala d’un increment de tipus de 50 punts bàsics la pròxima reunió del mes de maig, amb l’objectiu de combatre una creixent inflació, impulsada sobretot pel conflicte actual Rússia-Ucraïna i l’augment del preu de les matèries primeres, en especial el gas i el petroli.
En aquest context, la divisa nord-americana s’apreciava davant de les principals divises mundials. En especial l’encreuament eurodòlar s’estabilitzava després que l’euro recuperés aquests últims dies posicions davant del dòlar tot i que, després que es conegués que el president rus, Vladímir Putin, insisteix que els pagaments del gas rus es farà en la divisa russa amb els països “no amis­tosos”.
Pel que fa al conflicte Rússia-Ucraïna, augmentava la tensió entre ambdós països després que Rússia acusés el país blau-i-groc d’atacar un dipòsit d’emmagatzematge de petroli en una ciutat russa al nord d’Ucraïna. En aquest context, els mercats europeus cotitzaven en verd a mitjan sessió després del tancament negatiu de dijous de Wall Street.

Categories: General Tags: