Home > General > Tancament d’un històric primer trimestre del 2022

Tancament d’un històric primer trimestre del 2022

01/04/2022

Ahir l’agenda econòmica va estar força carregada de publicacions, sent la primera a destacar la del PMI manufacturer xinès, que va caure per sota de 50 entrant en zona de contracció del sector. Posteriorment, el Regne Unit va donar a conèixer que el PIB interanual del quart trimestre va créixer un 6,6%, una dècima per sobre del previst, mentre que a França l’IPC mensual va augmentar un 1,6%, en línia amb l’escalada de preus que estem vivint de manera global. Alemanya va presentar un canvi en el nombre de desempleats de -18K, i la taxa d’atur de l’economia es va situar en el 5%, en línia amb les expectatives. A la zona euro aquest indicador va presentar una millora d’una dècima respecte de l’anterior lectura, resultant en el 6,8%.
Als Estats Units les noves peticions de subsidi d’atur van empitjorar lleugerament després de la destacable bona dada anterior, augmentant aquestes sol·licituds a les 202K. Per tancar amb la macroeconomia, el PMI de Chicago va sorprendre amb una alça decidida fins al 62,9, respecte al 57 esperat.
En el camp geopolític l’estira-i-arronsa entre Occident i Rússia continuava, sent ara un dels principals temes de conflicte la forma de pagament de l’energia russa, sobre la que Putin insisteix que ha de ser en rubles a partir d’aquest mes.
Els mercats de renda variable es van tenyir de vermell, especialment a Europa, on l’Euro Stoxx-50 va retrocedir un 1,43%. A Wall Street les baixades eren més moderades, amb l’S&P-500 corregint prop d’un 0,25%.

Categories: General Tags: