Home > General > Optimisme a les borses a la mínima esperança d’acord de pau

Optimisme a les borses a la mínima esperança d’acord de pau

30/03/2022

Ahir va ser un dia d’alegries a les borses, especialment a l’europea. L’Euro Stoxx-50 va tancar el dia per sobre de la barrera dels 4.000 punts, situant-se per sobre dels nivells del dia que va esclatar la guerra a Ucraïna. Els índexs més destacats van ser el CAC francès, l’IBEX espanyol i el DAX alemany, sent les regions on es van concentrar la major part de les alces en les accions. L’optimisme envers les negociacions de pau a Turquia va ser un dels principals catalitzadors.
Wall Street també cotitzava en verd sent els selectius típicament més volàtils, el Russell-2000 i el Nasdaq, els que presentaven millor comportament en horari de tancament de la borsa europea. Cal recordar que durant el 2022 la borsa estatunidenca, representada per l’S&P-500, només ha retrocedit un 3% en un entorn marcat per la por a l’estagflació i l’augment de la tensió geopolítica. L’Euro Stoxx-50, però, porta una davallada del 7%, recollint el major impacte sobre la regió de la invasió russa sobre Ucraïna.
Els tipus d’interès continuaven repuntant i posant en preu sobre el deute sobirà la major agilitat dels bancs centrals, descomptant a aquestes alçades un gran nombre d’augments en els tipus, fet que fa incrementar el seu atractiu relatiu envers altres classes d’actius. Pel que fa a la corba americana, és especialment destacable el poc que queda perquè s’inverteixin els venciments a 2Y i 10Y, ja que actualment paguen un 2,39% i un 2,42%, respectivament.

Categories: General Tags: