Home > General > Estancament a Ucraïna i repunt del deute a Occident

Estancament a Ucraïna i repunt del deute a Occident

29/03/2022

Al continent asiàtic les principals notícies provenien de Japó i Xina, en el primer cas pel reforçament de la política monetària acomodatícia del Banc de Japó, que va anunciar la compra de deute tant com fos necessari per mantenir el rendiment del bo a 10 anys per sota del 0,25%. Aquesta mesura va afeblir el ien fortament respecte a la resta de divises (mínims de sis anys respecte al dòlar). A la Xina va destacar la imposició de confinament a la gegant ciutat de Xangai, en resposta a l’important repunt de casos de covid-19 de la variant òmicron que el país està patint des de fa unes setmanes.
El conflicte a Ucraïna continuava copant els titulars, mentre la població seguia sumida en la misèria de la guerra a l’espera que es desbloquegin les negociacions de pau, que actualment s’estan portant a terme a Turquia. Biden també va ser notícia per haver fet unes desafortunades declaracions sobre la continuïtat de Putin al poder que donaven marge a àmplies interpretacions. La Casa Blanca va matisar ràpidament les seves paraules, suavitzant el to i la intenció.
El mercat de renda fixa continuava posant en preu la política monetària més dura, on el Treasury a 10 anys estatunidenc se situava en el 2,42% i el Bund alemany en el 0,56%, direcció clarament oposada a la plantejada per Japó. Respecte a la renda variable, els índexs europeus van tancar amb alces generalitzades de prop d’un punt percentual, mentre que Wall Street cotitzava lleugerament en negatiu. Finalment, cal destacar que el petroli va retrocedir prop d’un 7% per la previsible caiguda de la demanda de la Xina, el major consumidor del món, fruit de les restriccions per la variant òmicron.

Categories: General Tags: