Home > General > Mercats a l’expectativa dels esdeveniments

Mercats a l’expectativa dels esdeveniments

25/03/2022

Els mercats de renda variable van cotitzar ahir sense una única direcció. En primer lloc, els índexs asiàtics van tancar majoritàriament en negatiu, en què van destacar les borses xineses amb disminucions   superiors al mig punt percentual. En canvi, al Japó, el Nikkei-225 va tancar lleugerament en verd. D’altra banda, a Europa els principals índexs borsaris van encaminar la sessió amb disparitat. Amb el DAX alemany, el CAC-40 francès, l’IBEX-35 i l¡Euro Stoxx-50 finalitzant moderadament per sota del FTSE-100 de Londres. Durant la sessió, a Suïssa es va publicar la decisió dels tipus d’interès, els quals es van mantenir al -0,75%, en línia amb les previsions del consens d’analistes. També es van conèixer múltiples dades PMI de diversos països europeus, les quals van ser majoritàriament positives. Encara que amb dades expansives, els PMI manufacturers de França i el Regne Unit van presentar certa desacceleració. A Wall Street, a diferència dels selectius europeus, tant el Dow Jones com l’S&P-500 i el Nasdaq cotitzaven amb una pujada de prop de l’1%. El mercat laboral estatunidenc continuava mostrant símptomes positius. Les peticions de subsidi per desocupació de la setmana anterior van minvar fins a les 187.000, bastant per sota de les 212.000 esperades. Pel que fa al petroli, els barrils de cru Brent i els WTI queien més de dos punts percentuals fins als 118 dòlars arran que els Estats Units i els països aliats proposessin un alliberament de reserves de forma coordinada per ajudar a calmar la situació dels mercats de l’energia.

Categories: General Tags: