Home > General > La Fed impulsa els mercats amb les seves declaracions

La Fed impulsa els mercats amb les seves declaracions

23/03/2022

Els mercats canvien de color i es vesteixen de verd a l’expectativa de l’evolució del conflicte Rússia-Ucraïna, i és que les declaracions del president de la Fed, Jerome Powell, hi tenen molt a veure, ja que va mostrar un to més hawkish en el seu últim discurs, deixant clar que esta disposat a apujar els tipus en 50 punts bàsics en les pròximes reunions. Recordem que la setmana passada la Reserva Federal els va apujar 25 punts bàsics per primera vegada en anys. Així doncs, el conflicte que està succeint a l’est d’Europa no està afectant en cap mesura les decisions i el full de ruta elaborat per la màxima entitat de política monetària dels Estats Units. La inflació és el motiu d’aquestes decisions i combatre les altes expectatives d’inflació és el que persegueix la Fed amb aquests augments de tipus. Els grans beneficiats d’aquestes declaracions de Powell han estat els bancs, ja que es veurien beneficiats d’aquesta apujada de tipus i, per tant, era el sector que tirava cap amunt els principals índexs tant europeus com americans. Wall Street obria la sessió amb optimisme seguint l’estela dels mercats europeus i asiàtics. La companyia Nike era l’altre motiu d’impuls de Wall Street després de presentar uns bons resultats empresarials trimestrals. D’altra banda, els inversors també estan atents a les declaracions de la presidenta del BCE, Christine Lagarde, i del seu vicepresident, Luis de Guindos, els quals reiteraran el to hawkish mostrat en anteriors setmanes.

Categories: General Tags: