Home > General > Mercats mixtos a l’expectativa de les accions de la Fed

Mercats mixtos a l’expectativa de les accions de la Fed

16/03/2022

Ahir va continuar la tensió militar a Ucraïna i el suport europeu se simbolitzava amb la visita a Kíev dels primers ministres de la República Txeca, Polònia i Eslovènia. D’altra banda, en la compareixença de Lagarde del BCE la presidenta va fer èmfasi que encara s’espera un creixement robust aquest any, tot i el llast que comportarà la guerra i l’alta inflació.
A l’Àsia destaquem que l’índex de producció industrial xinès va augmentar més del previst, mentre que la taxa d’atur va augmentar quatre dècimes, situant-se en el 5,5%. Tanmateix, les borses van patir pèrdues rellevants a causa en gran manera del confinament de la ciutat de Shenzhen, que també va obligar a suspendre l’activitat de la fàbrica proveïdora d’Apple. A Europa l’índex ZEW alemany de confiança inversora va decebre respecte de les expectatives del mercat, i la producció industrial de la zona euro es va mantenir invariable el mes de gener. Les borses europees no van presentar moviments gaire rellevants durant el dia, tancant l’Euro Stoxx-50 a 3.738 punts.
Wall Street, en canvi, cotitzava amb avenços de més d’un punt percentual, destacant sobretot el Nasdaq amb un augment que s’apropava al 2%. L’eurodòlar es mantenia estable en 1,0941, a l’expectativa de la decisió de tipus d’interès i la reunió de dos dies de la Fed.
En l’àmbit sectorial destacava el bon comportament de les aerolínies americanes amb increments de les accions de prop del 7% impulsades per la forta demanda de viatges. Per exemple, Delta Air Lines ha registrat el major nivell de vendes de la història.

Categories: General Tags: