Home > General > La tensió a Ucraïna no permet el rebot

La tensió a Ucraïna no permet el rebot

24/02/2022

Els mercats europeus van obrir alcistes i durant el matí van cotitzar amb pujades de prop d’un punt percentual, però una vegada va avançar el dia les alces es van moderar per acabar la majoria dels selectius en terreny negatiu. Entre els principals factors per la desacceleració va destacar la cautela dels inversors per qualsevol notícia amb referencia a la tensió entre Rússia i Occident. A més, els principals índexs nord-americans van obrir baixistes, entre els quals el Nasdaq rebaixava un 0,9%, tot després que les autoritats ucraïneses declaressin l’estat d’emergència en tot el país, ja que el president rus, Vladímir Putin, va reconèixer abans-d’ahir dos territoris ucraïnesos com a dissidents, fet que augmentava les preocupacions al voltant del conflicte ja evident. I més concretament, a Europa l’Euro Stoxx-50 va finalitzar a -0,29%. I en el cas de l’IBEX-35 va caure més de mig punt percentual. Però certes empreses, com Endesa i Iberdrola, van repuntar arran de les publicacions de resultats. En el cas de la primera, guanyava prop d’un 2,5% i la segona més d’un 0,5%. Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava lleugerament en verd a 1.910 dòlars l’unça. I el petroli cru també es trobava en positiu, els barrils de petroli Brent i els de WTI es negociaven a 94,80 i 92,85 dòlars, respectivament. Per últim, l’encreuament eurodòlar cotitzava pla, a 1,1320 dòlars per euro, però amb una lleugera tendència a favor de la divisa estatunidenca.

Categories: General Tags: