Home > General > A l’expectativa de les actes del FOMC

A l’expectativa de les actes del FOMC

17/02/2022

En una jornada en la qual l’atenció envers el conflicte a Ucraïna va disminuir, la inflació va guanyar protagonisme en els mercats financers després de la publicació d’una bateria de dades macroeconòmiques relacionades amb l’evolució dels preus.
L’indicador de l’IPC interanual de la Xina corresponent al gener va mostrar un increment de preus del 0,9%, una dècima inferior a la previsió dels analistes, que ja havien descomptat una desacceleració des de l’anterior lectura de l’1,5%. Aquesta tendència dona marge al govern per continuar amb una política més acomodatícia. En canvi, al Regne Unit es donava l’escenari contrari amb un repunt de l’IPC interanual al 5,5%, superior en una dècima al pronòstic del mercat. Similar al país anglosaxó, al Canadà també es van apreciar lectures per sobre del previst.
Seguint en l’esfera macroeconòmica, la producció industrial de la zona euro va desaccelerar menys del previst, creixent un 1,2% el mes de desembre. Als Estats Units la xifra del mes de gener va mostrar un creixement del 4,08%, augmentant des de l’anterior 3,80%.
Pel que fa a les borses, les principals referències asiàtiques van tancar amb guanys substancials, contagiant-se de l’optimisme de la sessió anterior. Més tard, tot i que Europa també va obrir en verd, a mesura que avançava el dia i Wall Street es tenyia de vermell, part dels selectius europeus es giraven acabant el dia amb lleugers retrocessos. Certa indecisió es palpava en els mercats, en espera de conèixer les actes de la reunió del FOMC a les 20 hores CET.

Categories: General Tags: