Home > General > Tímida desescalada militar que apunta cap a l’optimisme

Tímida desescalada militar que apunta cap a l’optimisme

16/02/2022

Els mercats globals van rebotar amb força animats per la retirada parcial de les tropes russes a la frontera ucraïnesa. Els mercats europeus van augmentar prop d’un 2%, situant-se la referència Euro Stoxx-50 en 4.143 punts. Va ser destacable l’alça en la borsa russa, que va superar el 3%. Els mercats americans també van recollir la notícia amb optimisme, ja que els índexs més volàtils, com el Nasdaq i el Russell-2000, augmentaven prop d’un 2% en horari de tancament europeu.
L’índex VIX, comunament conegut com l’índex del temor, se situava encara en nivells alts però amb una rebaixa important del 7%.
La principal dada econòmica del dia va ser l’IPP mensual dels Estats Units al gener, que un cop més va posar en relleu el preocupant augment de preus tant en l’àmbit global com en el subjacent. La dada es va situar en ambdues lectures per sobre de les estimacions, tal com va succeir amb la dada d’inflació del 7,5% de la setmana passada. De la zona euro destaquem la publicació de creixement del PIB del 4,6% interanual en el quart trimestre del 2021, en línia amb les expectatives dels analistes.
En l’àmbit microeconòmic, la temporada de resultats empresarials continuava amb la rendició de comptes d’empreses com ara Airbnb, Marriott i Ecolab. I, per últim, el dòlar es depreciava respecte de l’euro, desfent el moviment del dia anterior, que va estar motivat pel sentiment inversor de risk-off.

Categories: General Tags: