Home > General > Fortes caigudes als mercats

Fortes caigudes als mercats

15/02/2022

La setmana va començar amb l’atenció dels inversors acaparada pel conflicte entre Rússia i Ucraïna. Després del tancament negatiu de la setmana passada, els selectius asiàtics van tancar ahir en vermell. A la Xina, les pèrdues van situar-se entorn al punt percentual. Mentre que al Japó, el Nikkei-225 va caure un 2,23%. I a l’Índia, els principals índexs van arribar a perdre tres punts percentuals. A Europa, les borses van obrir amb caigudes rellevants de gairebé un menys tres per cent. Al final de la sessió, les majoria de les principals borses queien més de dos punts percentuals. Entre aquestes, l’IBEX-35 destacava amb una pèrdua més pronunciada, i en canvi, el FTSE-100, tot i que també amb una pèrdua important, va ser dels mercat que menys van sofrir juntament amb Suïssa. Els mercats borsaris dels Estats Units van obrir sense una direcció clara. Tant el Dow Jones com l’S&P-500 cotitzaven en vermell amb una disminució que no superava el punt percentual negatiu. I per altra part, el Nasdaq destacava en verd. Aquesta situació del mercat havia estat influenciada per dues raons, en primer lloc, la tensió geopolítica, i en segon, arran dels comentaris d’un president de la Fed, que va ressaltar l’alta inflació i que és necessari intensificar la pujada de tipus. Pel que fa al petroli cru, tant els barrils Brent com els WTI cotitzaven moderadament a l’alça, fet que deixava els barrils mencionats a 94,77 i a 93,75 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: