Home > General > Contínua millora del mercat laboral dels Estats Units

Contínua millora del mercat laboral dels Estats Units

05/02/2022

Deixem enrere una setmana força volàtil marcada pels resultats empresarials, el discurs més dur dels bancs centrals per combatre la inflació i les tensions geopolítiques entre Rússia i Occident. L’última sessió en els mercats de renda variable va estar marcada per la indefinició a Wall Street i l’Àsia, però amb un sentiment clarament negatiu a Europa.
En l’agenda macroeconòmica van destacar les dades laborals dels Estats Units, on els ingressos mitjans per hora van avançar un 5,7% interanual el mes de gener, les nòmines no agrícoles van augmentar 476K (substancialment per sobre del pronòstic) i la taxa d’atur es va situar en el 4%, augmentant una dècima des de l’anterior lectura i sent aquesta l’únic indicador a situar-se per sota de les previsions. El dinamisme en el mercat laboral unit a l’aguda inflació podria endurir encara més la política monetària de la Reserva Federal.
La notícia empresarial del dia la va protagonitzar Amazon, que després de publicar uns sòlids resultats del quart trimestre del 2021 afavorits per la seva participació a Rivian i la fortalesa del seu negoci al núvol va repuntar més d’un 10%, fins a 3.000 dòlars per acció.
Cal destacar l’avenç en el petroli, que cotitzava en màxims de set anys. Concretament el Brent augmentava més d’un 2% situant el preu del barril a 93,5 dòlars, mentre el WTI marcava gairebé els 93 dòlars. En part, el moviment va estar provocat per compres per precaució davant la previsió de fortes gelades a l’Estat de Texas, als EUA.

Categories: General Tags: