Home > General > Millora del sector manufacturer xinès i el mercat laboral alemany

Millora del sector manufacturer xinès i el mercat laboral alemany

05/01/2022

Ahir vam conèixer més publicacions de PMI, a la Xina l’indicador va assolir màxims de 6 mesos, situant-se lleugerament per sobre de la barrera dels 50, que separa l’expansió econòmica del retrocés. En canvi, a Estats Units el PMI de l’ISM va corregir a 58,7 des de 61,1, i va quedar per sota de les expectatives. En el cas de Regne Unit es va produir una desacceleració de l’activitat manufacturera, però menor a la prevista.
A Alemanya es van publicar dades laborals de rellevància, la xifra de d’aturats va disminuir en 23 K i la taxa d’atur va caure una dècima a 5,2%, cosa que reflecteix una progressiva recuperació econòmica. D’altra banda, als EUA l’enquesta JOLTS d’ofertes de feina apuntava a una caiguda de 529 K fins a 10,6 milions, concentrades en els sectors de l’allotjament, l’alimentació, la construcció i la fabricació de béns no duradors.
La cita del dia va ser la reunió de l’OPEP en la qual es va mantenir la mateixa política dels últims mesos, que passa per augmentar la producció en 400 K barrils de petroli per dia al febrer. La cotització del cru reaccionava amb guanys de gairebé l’1,50%.
En quant al comportament de les borses, Europa va tancar un dia més amb guanys de certa magnitud, destacant les borses de Londres i París amb avenços de l’1,63% i de l’1,39%, respectivament. Tanmateix, Wall Street cotitzava en roig en horari de tancament europeu, amb un lleuger retrocés en ‘lS&P 500 però una davallada substancial de l’1,63% al Nasdaq.

Categories: General Tags: