Home > General > Iniciem l’any amb optimisme

Iniciem l’any amb optimisme

04/01/2022

Les borses europees van iniciar el 2022 a l’alça, acompanyades d’una bateria de PMI de diversos països europeus que van apuntar a una activitat manufacturera estable el desembre passat. També va ser un dia de festivitat en rellevants places negociació com ara les de Regne Unit, Canadà, Xina i Japó.
Entrant en el detall del dia, l’índex de gestors de compra, o comunament conegut com PMI, es va situar en zona d’expansió econòmica en la zona euro, concretament en 58. Economies com l’espanyola, la francesa i l’alemanya obtenien resultats que oscil·laven entre 55 i 57, sense grans desviacions respecte al consens pronosticat. El més rellevant, però, no va ser l’indicador, sinó el fet  que es comencen a veure tímids senyals d’alleugeriment de les tensions en la cadena de subministrament, cosa que es preveu que faciliti el creixement del sector.
A Estats Units la lectura de PMI va caure un punt a 57,7 des de 58,3 en el mes de desembre, situant-se una dècima per sota del previst pels analistes.
En el mercat de renda variable, l’Euro Stoxx 50 finalitzava la primera sessió de 2022 sumant un 0,59%, fet que col·locava la cotització de l’índex en 4.331 punts. Mentrestant, a l’altra banda de l’atlàntic la referència estatunidenca S&P 500 avançava un 0,17%, girant entorn els 4.774 punts.
Per últim, el turisme continuava sent un dels majors damnificats de l’onada d’òmicron, sumant el cap de setmana milers de cancel·lacions de vols (concentrant-se sobretot a Estats Units) en unes dates força congestionades pel que fa a trànsit aeri.

Categories: General Tags: