Home > General > Recuperació de la producció industrial al Japó

Recuperació de la producció industrial al Japó

29/12/2021

El dia va començar amb la publicació de l’evolució de la producció industrial el mes de novembre al Japó, la qual es va accelerar un 7,2% des de l’1,8% de l’anterior lectura, quedant per sobre de les expectatives del 4,8% del consens de mercat. Aquest avenç s’explicava en part per l’increment de la fabricació d’automòbils. El Nikkei-225, una de les principals referències borsàries del país, va destacar sobre la resta d’índexs asiàtics amb una variació diària del +1,37%. En les restants regions del continent el moviment també va ser optimista, però els augments van ser més moderats.
A Europa la renda variable tancava amb increments d’entre el 0,30% i un 1%, destacant la borsa Suïssa amb un avenç del 0,87%. L’Euro Stoxx-50, referència del vell continent, finalitzava la sessió un 0,55% amunt en 4.311 punts.
Les borses estatunidenques cotitzaven en to mixt, amb l’S&P-500 lleugerament alcista, el Dow Jones avançant un 0,40% i el Nasdaq corregint un 0,41%.
Les referències macroeconòmiques van ser escasses, tal com és habitual l’última setmana de l’any.
Pel que fa a l’evolució del virus, destaquem que la CDC, principal autoritat sanitària dels Estats Units, va reduir l’autoaïllament per covid-19 de deu a cinc dies. També cal esmentar l’esperançadora rapidesa amb la qual els contagis han caigut a Sud-àfrica, l’epicentre inicial de la variant òmicron.
Per últim, l’euro es depreciava un 0,10% respecte al dòlar, deixant el tipus de canvi eurodòlar prop d’1,1314.

Categories: General Tags: