Home > General > Calma relativa a les portes de Nadal

Calma relativa a les portes de Nadal

23/12/2021

La referència europea Euro Stoxx-50 va continuar a l’alça en la sessió d’ahir, augmentant un punt percentual i tancant a 4.217 punts. El principal índex estatunidenc, l’S&P-500, també avançava un 0,77% cotitzant a 4.685 punts en horari de tancament de les borses europees. L’optimisme va beneficiar especialment les empreses del sector tecnològic, representat pel repunt de l’1% del Nasdaq. Al continent asiàtic les alces van ser més moderades, però en general la renda variable també va tancar en to positiu.
El sentiment va estar recolzat per l’entrada de noves informacions que podrien apuntar que la variant òmicron podria ser un entrebanc limitat en el temps, menys letal que delta, i en aquest sentit destaquem la decisió del Regne Unit de reduir el temps d’autoaïllament de deu a set dies.
En l’espera macroeconòmica va destacar la publicació de l’evolució del PIB del tercer trimestre del Regne Unit, que es va saldar amb un augment de l’1,1% davant del 5,4% de l’anterior lectura, fet que suposava un creixement en termes interanuals del 6,8% (superant en dues dècimes les expectatives). L’indicador també es va publicar per a l’economia estatunidenca, situant el creixement trimestral del país en el 2,3%, per sobre de les estimacions dels analistes.
El petroli WTI augmentava un 1,55% i el Brent un 1,15%, recolzant-se en la publicació d’una disminució més gran que l’esperada dels inventaris de cru de l’AIE, com també en la inestabilitat política de Líbia, actor rellevant en la producció de l’or negre. Per últim, el dòlar es depreciava respecte de l’euro, situant-se el tipus de canvi per sobre de la barrera dels 1,13.

Categories: General Tags: