Home > General > Recuperació del cop de dilluns passat

Recuperació del cop de dilluns passat

22/12/2021

El mercat dona una cal i una d’arena, ja que després d’un inici de setmana força negatiu ahir la borsa repuntava de forma substancial. L’Euro Stoxx-50 va tancar el dia a 4.174 punts, fet que suposava un avenç de l’1,65%, mentre que l’índex japonès Nikkei-225 sumava un 2,08% i el Hang Seng de Hong Kong s’apuntava un punt percentual. Als Estats Units l’optimisme impulsava la referència S&P-500 un 1,08%, veient-se especialment beneficiat el Russell-2000 que s’incrementava un 2,26%. Recordem que aquest índex de petites i mitjanes empreses és un dels que més estan patint la volatilitat dels mercats d’aquesta última part de l’any.
Aquest sentiment contrastava amb les dades sanitàries, en què es va centrar tota l’atenció a mesura que els governs d’arreu del món tornaven a implantar mesures de restriccions socials, com ara Holanda, que tornava al confinament durant totes les festes nadalenques.
Una de les principals notícies va ser la postergació de la votació del projecte fiscal de l’administració Biden Build Back Better, arran de les diferències del senador de Virgínia amb la resta de la bancada, relacionades amb el finançament i viabilitat del pla. Es preveu que reprengui el procés a principi de l’any vinent.
En l’àmbit empresarial cal destacar els increments de les companyies Nike i Micron Technology, ambdues impulsades per una presentació de guanys trimestrals que superaven les expectatives dels analistes. En horari de tancament europeu les accions augmentaven un 6,74% i un 9,53%, respectivament.
Per últim, el petroli recuperava gran part de la forta caiguda de dilluns augmentant un 3,32% el WTI i un 3,34% el Brent.

Categories: General Tags: