Home > General > La Fed espera una disminució de la inflació per al 2022

La Fed espera una disminució de la inflació per al 2022

02/12/2021

Els mercats europeus van tancar àmpliament alcistes. Entre els principals guanyadors es distingien l’Eurostoxx-50, a +2,86%, el CAC-40 francès, pujant prop d’un 2,40%, i lleugerament per sobre de l’anterior va concloure el DAX alemany.
Amb referència a la situació del SARS-CoV-2, ahir la biofarmacèutica americana Gilead Sciences va compartir l’anàlisi genètica inicial de la variant òmicron. La nova variant, a diferència de les anteriors, no va mostrar noves mutacions que puguin alterar l’ARN polimerasa viral, qualitat necessària per poder replicar l’ARN i per tant ser capaç de replicar el virus a cèl·lules infectades. També, una epidemiòloga de l’OMS va comunicar que esperaven tenir més informació de la transmissibilitat durant els pròxims dies.
Les borses dels Estats Units pujaven prop d’un punt percentual. Tot i que l’atenció estava enfocada a la compareixença del president de la Fed, Powell, i la secretària del Tresor, Yellen, tots dos davant el comitè de serveis financers de la Cambra. Després que abans-d’ahir el discurs dovish de la Reserva Federal es transformés a hawkish, amb major probabilitat d’accions d’impacte en la política monetària.
L’encreuament eurodòlar cotitzava pla, a nivells d’1,1328 dòlars per euro. Amb relació al petroli cru, l’OPEP va reunir-se ahir, però no es prenia cap decisió de canvi a la política de producció, els inversors hauran d’estar atents a les pròximes reunions. Els barrils de Brent i WTI van arribar a pujar prop del 4%, però a tancament de sessió europea cotitzaven a +2,3% i +2%, respectivament.

Categories: General Tags: