Home > General > Nerviosisme davant la possibilitat d’un ‘tapering’ anticipat

Nerviosisme davant la possibilitat d’un ‘tapering’ anticipat

25/11/2021

Els mercats de renda variable van tancar ahir en tonalitat mixta. A l’Àsia, la Xina va finalitzar lleugerament en verd. En canvi, l’índex de referència del Japó va concloure amb una davallada de quasi un punt i mig percentual. Per altra banda, els selectius europeus cotitzaven en verd durant el matí, però van acabar mixtos. Entre els principals, el FTSE-100 destacava alcista i el DAX liderava a la baixa marcant una davallada del 0,50%. La sessió dels Estats Units va estar marcada per la publicació d’una abundància de dades macroeconòmiques d’interès. En primer lloc, el PIB del tercer trimestre, el qual es va situar al 2,1% versus el 2,2% consensuat pels analistes. Més tard, les peticions setmanals per subsidi d’atur van sorprendre positivament, ja que la lectura obtinguda de 199.000 era considerablement inferior a l’esperada de 260.000 peticions. Arran d’aquest resultat i la reelecció de Jerome Powell com a president de la Reserva Federal, el mercat veia més a prop el començament de la retirada d’estímuls cotitzant els principals índexs de Wall Street en vermell. Pel que fa a l’encreuament eurodòlar, l’euro perdia terreny enfront al dòlar. La tendència alcista del dòlar donava peu a una disminució del parell de prop del 0,48%, cotitzava a 1,1191 dòlars per euro, marcant nous màxims. Amb relació al petroli, els inventaris de cru de l’AIE van mostrar un augment inesperat en les existències. Els barrils de Brent i WTI cotitzaven en verd, a 82,70 i 78,85 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: