Home > General > El Regne Unit presenta dades ‘macro’ en desacceleració

El Regne Unit presenta dades ‘macro’ en desacceleració

12/11/2021

El dòlar va seguir posant en preu la situació de la inflació, continuant l’apreciació iniciada el dia anterior després de la publicació de l’índex de preus dels Estats Units, que va situar-se un cop més per sobre de l’esperat. El tipus de canvi respecte a l’euro marcava 1,1460, nivells màxims de 16 mesos per al bitllet verd. En aquest sentit, també l’acompanyava el rendiment del deute americà, descomptant que els increments dels tipus d’interès podrien donar-se abans del que preveu la Reserva Federal.
Respecte al calendari econòmic, destaquem la dada de PIB interanual del 6,6% del Regne Unit, que va disminuir des de l’anterior lectura del 23,6%, situant-se dues dècimes per sota de les estimacions. En l’àmbit trimestral el creixement també va decebre, marcant una variació a l’alça de l’1,3% davant de l’1,5% estimat. També es va veure desacceleració en la producció manufacturera, que va augmentar un 0,1%, mentre a l’anterior revisió l’ascens va ser del 0,3%. D’altra banda, també ressaltem la publicació del butlletí econòmic i les previsions del BCE, que van estar acompanyades de les compareixences de membres com Lane i Schnabel.
En els mercats de renda variable europea el dia va estar tenyit de verd però els increments no van ser gaire rellevants. L’Euro Stoxx-50, referència del continent, es va incrementar un 0,21%. Als Estats Units el Nasdaq avançava el 0,62% i el Russell-2000, més d’un punt percentual. Tanmateix, l’S&P-500 presentava un lleuger augment del 0,1% mentre que el Dow Jones donava la nota negativa retrocedint un 0,31%.

Categories: General Tags: