Home > General > Indicadors laborals sòlids als Estats Units

Indicadors laborals sòlids als Estats Units

06/11/2021

La sessió va acabar en verd un dia més als mercats europeus, l’Euro Stoxx-50 va avançar un 0,68%, tancant en 4.362 punts, i només la borsa portuguesa i la suïssa van corregir de forma moderada, concretament en un 1,02% i un 0,59%, respectivament.
Als Estats Units també es mantenia el signe positiu, destacant sobre la resta l’índex de petites i mitjanes empreses Russell-2000, que guanyava un 1,71% en horari de tancament europeu. D’altra banda, la principal referència mundial S&P-500 obtenia una alça de prop de mig punt percentual, cotitzant en 4.700 punts.
L’informe laboral dels Estats Units va ser el principal esdeveniment en el calendari econòmic, millorant la taxa d’atur en dues dècimes situant-se en el 4,6% i creant-se 531K nòmines no agrícoles, superant les expectatives de 450K i l’anterior lectura de 312K. Les dades constaten un cop més la bona marxa de la recuperació laboral al país, sorprenent positivament els analistes. Al vell continent van destacar les publicacions de la producció industrial alemanya i la zona euro, i ambdues regions van decebre en els resultats perquè s’esperava un creixement de l’1% i del 0,3%, respectivament. Tanmateix, el resultat va apuntar una davallada de l’1,1% i del 0,3%.
Per últim, un dia després de l’aprovació al Regne Unit del medicament oral de Merck per combatre el virus Covid-19, Pzifer va anunciar que demanarà l’aprovació a la FDA d’una nova pastilla amb el mateix propòsit, després d’obtenir resultats prometedors en els estudis realitzats amb pacients. Com a conseqüència, les accions de la farmacèutica s’incrementaven substancialment prop d’un 7%.

Categories: General Tags: