Home > General > La renda variable no s’immuta davant el ‘tapering’

La renda variable no s’immuta davant el ‘tapering’

05/11/2021

El mercat laboral estatunidenc continuava mostrant signes de fortalesa després de publicar-se un nombre de noves peticions de subsidi d’atur que marcava un nou mínim de 19 mesos. L’indicador es va situar en 269K versus les 275K esperades, millorant també des de l’anterior lectura de 283K.
El petroli cedia moderadament en un dia marcat per la reunió de l’OPEP, en la qual es va acordar continuar amb el pla establert d’augment d’oferta, descartant una acceleració del bombeig que podria alleugerir les pressions sobre els preus de l’energia.
Al Regne Unit es va aprovar el primer medicament oral contra la Covid-19, motiu pel qual les accions de la farmacèutica Merck es van veure impulsades. L’anomenat Molnupiravir actualment es troba pendent de revisió per part dels reguladors d’Europa i els Estats Units.
En els mercats de renda variable europeus regnava l’optimisme, amb increments moderats i generalitzats de les principals referències. L’Euro Stoxx-50 avançava un 0,55% tancant en 4.333 punts. Als Estats Units el signe era mixt, sent el Dow Jones l’únic selectiu cotitzant amb un lleuger retrocés. En canvi, el Nasdaq es veia impulsat un 0,70% en horari de tancament europeu, gràcies als bons resultats empresarials. En aquest sentit, cal destacar la pujada de més del 12% en les accions de la fabricant de xips Qualcomm després de superar les expectatives de l’informe de resultats del tercer trimestre.
Per últim, el dòlar presentava una apreciació important respecte a l’euro cotitzant el tipus de canvi en 1,1547.

Categories: General Tags: