Home > General > Dia de reunió de política monetària als Estats Units

Dia de reunió de política monetària als Estats Units

04/11/2021

Les principals cites del dia van estar protagonitzades per Jerome Powell en la compareixença posterior a la decisió de tipus de la Reserva Federal i Christine Lagarde, del Banc Central Europeu, en un dia que els mercats van cotitzar amb indefinició.
Les borses europees van avançar moderadament, amb l’excepció dels índexs de països perifèrics i el FTSE-100 del Regne Unit. La referència Euro Stoxx-50 va creuar a l’alça els 4.300 punts. Als Estats Units el signe era lleugerament negatiu a l’S&P-500 i especialment optimista a l’índex de petites i mitjanes empreses Russell-2000, que s’incrementava un 1,17% en horari de tancament europeu.
Al calendari econòmic va destacar la taxa d’atur de la zona euro, que va sortir en línia de l’esperat en el 7,4%, millorant una dècima respecte a l’anterior lectura. Als Estats Units va sorprendre positivament la variació a l’alça en l’ocupació no agrícola ATP amb una xifra de 571K, mentre que el PMI no manufacturer es va situar àmpliament per sobre de les expectatives, en el 66,7.
D’altra banda, el petroli corregia amb força, concretament el WTI en un 3,15% i el Brent en un 2,75% després d’una publicació d’inventaris de cru superiors al pronosticat.
Pel que fa a la temporada de resultats del tercer trimestre del 2021, cal esmentar algunes de les principals companyies que van reportar ahir, com ara Qualcomm, CVS Health i empreses del sector turístic com Booking i Marriott.

Categories: General Tags: