Home > General > Europa desaccelera en l’indicador de PMI

Europa desaccelera en l’indicador de PMI

03/11/2021

El dia va començar amb les declaracions de política monetària del Banc del Japó, que van precedir una sèrie de publicacions de PMI manufacturer europeu. Entrant en detall, França va ser l’únic país que va sorprendre amb una lectura superior a l’esperada. D’altra banda, la zona euro, Alemanya i Espanya van decebre amb xifres que es van situar entre 57-58, que implica continuar en zona expansiva però desaccelerar respecte a l’anterior resultat. Addicionalment, també vam veure les compareixences dels membres del BCE Enria i Elderson. A l’altra banda de l’Atlàntic, el calendari econòmic va ser més tranquil, destacant el repunt en els permisos de construcció al Canadà i la publicació de les reserves setmanals de petroli API als Estats Units.
També cal destacar el recent inici de la cimera pel canvi climàtic COP26, en què els líders mundials continuaran reunits diversos dies per intentar arribar a compromisos que redueixin l’impacte de l’ésser humà sobre el planeta.
La renda variable va cotitzar mixta, amb Europa tancant majoritàriament en verd però amb certs índexs desmarcant-se amb caigudes moderades, com ara l’IBEX-35 espanyol, el PSI-20 de Portugal i el FTSE- 100 anglès, que van corregir un 0,83%, un 0,69% i un 0,22%, respectivament. L’Euro Stoxx-50, referència del continent, va augmentar un 0,35% tancant en 4.295 punts. Als Estats Units el sentiment era clarament optimista, amb l’S&P-500 avançant prop de mig punt percentual en horari de tancament europeu.
Quant a la temporada de resultats del tercer trimestre, alguns dels principals noms del dia van ser Maersk, Pzifer, T-Mobile i Amgen.

Categories: General Tags: