Home > General > Tanquem el mes d’octubre encarant temes clau de l’any

Tanquem el mes d’octubre encarant temes clau de l’any

30/10/2021

Últim dia de cotització dels mercats d’aquest mes d’octubre encarant els punts calents en què els inversors tenen la mirada fixada. Un d’ells és l’evolució de la dada de la inflació. L’última xifra que hem conegut és la de la inflació a la zona euro, que s’ha accelerat més de l’esperat i ha tocat el 4%, dada que només havia tocat una vegada, i afegint pressió a la institució de referència de política monetària europea, el Banc Central Europeu, en la seva decisió d’apujada de tipus d’interès de referència. Els preus del consum han arribat al 4,1% el mes d’octubre, comparat amb la dada mitjana esperada pel consens d’analistes, un 3,7%, per sota del 4%. Si dins d’aquesta xifra s’exclou l’evolució dels preus dels components més volàtils, els preus de l’energia i de l’alimentació, la inflació tocaria el 2,1%, una xifra no vista en les últimes dues dècades.
En clau de mercats financers, l’onada de presentació de resultats empresarials marca el ritme de tots els selectius en l’àmbit global. D’una banda, Wall Street frenava des de nivells màxims. Aquesta correcció contagiava els selectius europeus, els quals cotitzaven en vermell durant els últims compassos del mes d’octubre.
Al país veí, el selectiu espanyol s’aferrava a BBVA per intentar salvar els 9.000 punts. D’altra banda, i des de l’altra punta del globus, la Xina enviava missatges tranquil·litzadors: Evergrande evitava de nou l’entrada oficial en fallida en fer front al pagament de cupons pendents de bons denominats en dòlars.
En aquest context, seguirem atents a l’evolució dels mercats financers i dels punts que els afecten. Mentrestant, gaudiu força de la castanyada!

Categories: General Tags: