Home > General > Escalada en la rendibilitat del deute americà

Escalada en la rendibilitat del deute americà

23/10/2021

Va ser un dia intens quant a publicacions macroeconòmiques. Vam començar amb el Japó publicant l’IPC augmentant, concretament un 0,1% interanual, i un PMI del sector serveis millorant en 3 punts, fins al 50,7.
Posteriorment, el Regne Unit va donar a conèixer que les vendes minoristes van patir caigudes el mes de setembre tant en l’àmbit general com subjacent. Tanmateix, les lectures de PMI van sorprendre a l’alça, fet que ajudava a impulsar l’índex FTSE-100.
Continuant amb la bateria de PMI, la zona euro va publicar resultats decreixents respecte a l’anterior lectura, fet que va impactar negativament amb més força sobre el sector serveis. A Alemanya el moviment va ser similar. En canvi, a França el sector serveis va sortir enfortit, superant les expectatives dels inversors. Als Estats Units el PMI manufacturer no va presentar grans variacions, mentre que el sector serveis sí que va millorar substancialment.
El to de les borses era clarament alcista a Europa i més moderat als Estats Units, tanmateix, cal destacar la feblesa del Nasdaq arrossegat per empreses de xarxes socials com Facebook i Twitter, que es van contagiar per la impressionant caiguda de més del 20% de Snapchat, a causa a una publicació de resultats del tercer trimestre molt decebedora.
El mercat de renda fixa continuava en tensió, amb el bo del tresor estatunidenc tocant l’1,70% i els analistes a l’expectativa de les pistes sobre la direcció dels tipus d’interès que s’esperaven en la compareixença de J. Powell de la Reserva Federal.

Categories: General Tags: