Home > General > La renda variable, alcista, mentre que l’or baixa pel rebot del deute nord-americà

La renda variable, alcista, mentre que l’or baixa pel rebot del deute nord-americà

16/10/2021

Els mercats mundials de renda variable van destacar a l’alça ahir. Els principals índexs asiàtics van trencar la marca del punt percentual. Entre ells, l’índex homòleg de Taiwan va encapçalar l’alça guanyant un 2,40%. Seguint l’anterior, el Hang Seng va pujar un 1,48% i el Nikkei del Japó un 1,81%. Les borses europees cotitzaven en verd i els futurs estatunidencs també indicaven una sessió positiva, ajudats per l’avanç d’unes dades positives tant a les vendes minoristes del mes de setembre com en les subjacents. Les vendes minoristes sorprenien bastant més, apuntant un avanç del 0,7% davant del       -0,2% previst pels analistes. Amb relació a la temporada de resultats, Goldman Sachs, gegant de la banca privada, va sobresortir amb uns resultats del tercer trimestre esplèndids, un benefici per acció de 14,94 dòlars quan el consens apuntava 10,11, i uns ingressos de 13.610 milions, superant la previsió d’11.720 milions de dòlars. També va destacar Prologis, l’empresa immobiliària amb seu a San Francisco i amb més de 100.000 milions de capacitat de mercat, que va presentar uns resultats que superaven les expectatives, i en el cas del BPA, aquest gairebé doblava l’estimació. Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava en negatiu, davallant un 1,68%, arribant a un preu de 1.767 dòlars l’unça. En canvi, el petroli cru pujava més de mig punt percentual. Els barrils de cru Brent i WTI es negociaven a 84,75 i 81,86 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: