Home > General > Inici de la temporada de resultats del tercer trimestre

Inici de la temporada de resultats del tercer trimestre

12/10/2021

Entrem en la setmana que dona el tret de sortida als resultats empresarials del tercer trimestre, en què la primera que passarà l’examen del mercat serà, com és habitual, la banca dels Estats Units.
Els mercats de renda variable van cotitzar mixtos i l’Euro Stoxx-50 pràcticament no va presentar canvis, tancant el dia en 4.071 punts.
Mentrestant, les borses d’Itàlia i Espanya van patir caigudes del 0,49% i 0,75%, destacant negativament sobre la resta d’economies europees.
A Wall Street les alces van ser generalitzades, amb els selectius guanyant prop de mig punt percentual en horari de tancament europeu.
A l’Àsia el Nikkei i el Hang Seng es van apuntar alces superiors a l’1,60%, i a la Xina, diversos gegants empresarials com Meituan, Tencent i Alibaba van obtenir guanys importants després que una investigació per abús de mercat a Meituan acabés amb una sanció moderada. Recordem que, entre altres, aquestes empreses han estat focus de l’enduriment regulador del gegant asiàtic, fet que ha llastat profundament les seves accions aquest any.
D’altra banda, destaquem que la lliura esterlina va continuar apreciant-se, en línia amb la tendència que porta des de final del mes passat, descomptant una pujada de tipus d’interès. L’expectativa sembla estar en línia amb les declaracions que ahir van fer alts funcionaris del Banc d’Anglaterra.
Per últim, posem en relleu l’increment del preu del petroli, que ahir va ser de prop del 2%, situant el WTI en 81 dòlars per barril i el Brent en 83 dòlars per barril, nivells màxims de set anys.

Categories: General Tags: