Home > General > El mercat laboral dels Estats Units afavoreix el ‘tapering’

El mercat laboral dels Estats Units afavoreix el ‘tapering’

07/10/2021

Paradoxalment, la recuperació continua pesant sobre les borses per la consegüent inflació. Ahir, la intensitat de la millora del mercat laboral als Estats Units va deixar la porta oberta que el tapering de la Fed s’acabi materialitzant a final d’any. El canvi d’ocupació no agrícola ADP va créixer en 568K, superant les expectatives de 428K i l’anterior lectura de 340K, posant en relleu que s’està deixant enrere el llast de la variant Delta.
A Europa, les comandes de fàbrica a Alemanya van caure un 7,7%, quedant per sota de la previsió de disminució del 2,1%. En canvi, les vendes minoristes de la zona euro van augmentar un 0,3%, menys del pronosticat. Al Regne Unit vam conèixer que el PMI del sector de la construcció va decebre, però es va mantenir per sobre de la barrera de 50.
Pel que fa a l’evolució dels índexs, l’Euro Stoxx-50 es deixava un 1,24% sent la borsa espanyola la més afectada del continent. A Wall Street els decrements van ser més moderats i principalment concentrats en l’índex de petites i mitjanes empreses Russell-2000, que queia un 1,27%. A l’Àsia el signe també va ser negatiu, amb el Nikkei decreixent un punt percentual, mentre la borsa xinesa continuava tancada per festivitat.
Després de tocar màxims, el petroli va cotitzar en vermell com a reacció a un increment inesperat en els inventaris de cru de l’AIE. Per últim, el dòlar continuava enfortint-se amb contundència, deixant el tipus de canvi respecte a l’euro en 1,1536.

Categories: General Tags: