Home > General > Lectures de PMI que superen les expectatives

Lectures de PMI que superen les expectatives

06/10/2021

A Europa es van observar diverses publicacions macroeconòmiques. Les lectures de PMI de diversos països van ser expansives, destacant el Regne Unit, on tant el PMI compost com el de serveis van superar les previsions dels analistes. A la zona euro, la lectura del PMI compost va ser de 56,2. Pel que fa a compareixences, va destacar la realitzada al vespre per part de Christine Lagarde, presidenta del BCE.
Quant a les dades macroeconòmiques dels Estats Units, destaquem la balança comercial del mes d’agost, que va sortir negativa en -73,30 mil milions de dòlars, per sota de les previsions dels analistes. El PMI no manufacturer de l’ISM es va situar en terreny expansiu en 61,9, millorant en dues dècimes la lectura anterior.
Amb relació a les borses, els mercats mundials van cotitzar generalment en verd. A Àsia, la sessió borsària xinesa va continuar tancada per festa nacional, mentre que el Nikkei-225 japonès va retrocedir un 2,19%. A Europa, l’Euro Stoxx-50 es va incrementar un 1,73%, destacant positivament el comportament dels selectius dels Països Baixos i Itàlia. Creuant l’Atlàntic, els índexs també cotitzaven a l’alça, l’S&P-500 avançava un 1,50% mentre que el Nasdaq guanyava prop d’un 1,62%.
El petroli sumava un 1,80% en espera de la publicació de les reserves setmanals de l’API. El preu del Brent i el WTI es situava prop dels 82,70 i 78,94 dòlars per barril, respectivament. L’euro es va depreciar un 0,14% respecte al dòlar, situant el canvi en 1,1605.

Categories: General Tags: