Home > General > Inici de l’octubre en vermell

Inici de l’octubre en vermell

05/10/2021

La renda variable va iniciar la setmana en negatiu. A Europa els índexs van corregir moderadament, amb la referència Euro Stoxx-50 tancant un 0,93% a la baixa. La borsa dels Països Baixos va ser la més afectada, concretament un 1,24%, mentre que l’espanyola va ser la més resilient, caient només un 0,09%. A Wall Street els selectius patien caigudes més intenses, amb l’S&P-500 cotitzant prop dels 4.290 punts, que suposava un retrocés de l’1,63% en horari de tancament europeu. El Nasdaq destacava amb la variació a la baixa més important, de més del 2,40%, a causa del repunt en els rendiments de la renda fixa. A la Xina la borsa romania tancada per festiu nacional.
Com a principals reunions del dia van destacar la de l’OPEP+ i la de l’Eurogrup. L’Organització de Països Exportadors de Petroli es va reunir amb els principals aliats, acordant mantenir l’augment previst en la producció de petroli de cara al mes de novembre, fixat en 400k barrils per dia. El preu de cru va reaccionar amb alces importants de més d’un 2,50%, situant el preu del WTI en 77,83 i el del Brent en 81,50 dòlars per barril.
El dolar perdia força cotitzant a 1,1618 respecte de l’euro després de tot un mes de constant apreciació, arran de la política monetària més dura de la Reserva Federal.
Per últim, destaquem que l’empresa J&J va anunciar la sol·licitud d’aprovació d’una dosi de reforç a la seva vacuna contra el coronavirus per part de la FDA dels Estats Units.

Categories: General Tags: