Home > General > La inflació torna a causar nerviosisme

La inflació torna a causar nerviosisme

29/09/2021

Ahir va ser un dia de pèrdues importants a les borses mundials. L’Euro Stoxx-50 va corregir un 2,56% tancant en 4.058 punts, mentre l’S&P-500 retrocedia un 1,79%. El dòlar es va apreciar respecte a l’euro, situant-se en 1,1682.
Gran part d’aquest moviment ve explicat per la por a una inflació més alta de l’esperada després que el petroli escalés de preu aquesta setmana a màxims de tres anys, i el preocupant increment del preu de l’electricitat, que està impactant en regions de la Xina amb alta activitat fabril. El possible agreujament del problema de colls d’ampolla en les cadenes de subministrament i les conseqüències en els preus que això podria portar van ser els principals catalitzadors de les baixades.
L’escalada de preus de l’or negre es relaciona amb una oferta restringida per unes reserves en mínims de tres anys que està coincidint amb els huracans a Mèxic (que significa l’aturada d’una part de la producció) i una demanda en plena recuperació per la relaxació de les restriccions per contenir la variant Delta. De fet, l’aerolínia Lufthansa va posar en relleu un augment molt important de la demanda de vols transatlàntics després que Biden anunciés l’obertura dels EUA a visitants europeus.
Per últim, destaquem que la pitjor part de les borses es va concentrar en els valors tecnològics, que són més sensibles a les expectatives d’apujades de tipus d’interès, estretament vinculades a l’augment en les tensions inflacionistes. En horari de tancament europeu el Nasdaq queia prop d’un 2,38%.

Categories: General Tags: