Home > General > Sessió de divergència per zones geogràfiques

Sessió de divergència per zones geogràfiques

25/09/2021

La situació de la immobiliària Evergrande va protagonitzar un dia més l’actualitat econòmica. El gegant xinès va caure més d’un 11%, entrant en el temps de descompte per complir amb els pagaments de deute pendents. Christine Lagarde, presidenta del BCE, es va pronunciar al respecte declarant que l’impacte a Europa es preveu que sigui “limitat”.
Respecte a la política monetària, els mercats van assistir a diverses compareixences, com ara la de Jerome Powell, president de la Fed, i membres de la institució com Richard Clarida i Michelle Bowman. També el BCE va fer declaracions a través dels seus membres Frank Elderson i Philip Lane. Veient com el discurs dels bancs centrals mundials ha canviat per mostrar-se més favorable a un enduriment de les condicions financeres, cal destacar que Noruega ha estat el primer país desenvolupat a apujar els tipus d’interès des de l’inici de la pandèmia, concretament del 0% al 0,25%.
En el terreny macroeconòmic vam conèixer que l’IPC subjacent del Japó es va situar en el 0% interanual, mentre que el PMI del sector serveis va créixer de 42,9 a 47,4. A Alemanya, l’índex Ifo de confiança empresarial va retrocedir a 98,8, lleugerament per sota del pronòstic.
Els mercats de renda variable europeus van tenir una sessió tenyida de vermell, amb caigudes que giraven entorn al punt percentual, en canvi, les borses estatunidenques cotitzaven amb optimisme, amb increments de certa rellevància. Per últim, el dòlar tornava a apreciar-se respecte a l’euro, cotitzant prop d’1,1711.

Categories: General Tags: