Home > General > Reacció positiva de les borses a l’enduriment de la política monetària

Reacció positiva de les borses a l’enduriment de la política monetària

24/09/2021

La nit de dimecres Powell, de la Fed, va sorprendre en la compareixença posterior a la decisió sobre els tipus d’interès, ja que va preanunciar de manera informal que el tapering podria començar el mes de novembre, deixant temps als mercats per absorbir la notícia. El president va estimar que la durada de la retirada d’estímuls podria acabar a mitjan 2022 i segons les previsions dels membres del FOMC, les primeres pujades de tipus d’interès podrien donar-se a partir d’aquell mateix any. El Banc d’Anglaterra també va mantenir els tipus d’interès amb un discurs menys acomodatici.
Les borses, que ja començaven a descomptar aquest escenari, van reaccionar amb optimisme amb un increment de l’S&P-500 de l’1,30% en horari de tancament europeu. L’Euro Stoxx-50 va tancar el dia en verd a 4.194 punts, que suposava una variació diària amunt de l’1,08%. Similars avenços vam veure a les borses asiàtiques, a excepció de la japonesa, tancada per festivitat.
Les principals referències macro van ser les publicacions de PMI de la zona euro, Alemanya, França i el Regne Unit. A totes les regions els resultats van ser decebedors, ja que la desacceleració provocada per la variant Delta va impactar més del previst. Tanmateix, tots els indicadors es troben de moment en terreny expansiu tant en l’àmbit manufacturer com de serveis, és a dir, per sobre de 50. També va destacar la publicació de les noves peticions de subsidi d’atur, les quals van ser de 351k, per sobre de les esperades.

Categories: General Tags: