Home > General > Dia de decisió sobre els tipus d’interès de la Fed

Dia de decisió sobre els tipus d’interès de la Fed

23/09/2021

Tota l’atenció es va centrar a les 20.00 CET en la decisió sobre els tipus d’interès de la Reserva Federal i la posterior compareixença del president, Jerome Powell, en què sempre es donen pistes del rumb que prendrà la institució quant a la gradual retirada d’estímuls econòmics i l’inici dels increments dels tipus d’interès.
D’altra banda, es va alleugerir la tensió a la crisi del gegant Evergrande, ja que la immobiliària va comunicar que està arribant a acords amb creditors que donen una mica d’oxigen en el curt termini. Tanmateix, caldrà seguir la consecució dels esdeveniments ja que la situació està lluny de resoldre’s.
En relació amb la macroeconomia, destaquem que la Xina va mantenir la taxa de préstecs preferencials en el 3,85%, que les vendes de segona mà van créixer menys de l’esperat als Estats Units i que els inventaris de petroli van continuar reduint-se per sobre de les expectatives, ajudant el WTI i el Brent a cotitzar gairebé un 2% a   l’alça.
Pel que fa a les borses, a Europa la sessió va concloure un 1,29% amunt en el cas de l’Euro Stoxx-50, amb el PSI de Portugal destacant amb un augment del 2,22%. Wall Street també es contagiava de l’optimisme amb increments en horari de tancament europeu de prop d’un punt percentual.
Per últim, l’euro guanyava força respecte al dòlar incrementant-se un 0,15% i situant el canvi en 1,1740.

Categories: General Tags: